Elbatterier i Tyskland också….!

Tillverkning av batteripaket för elbilar

Apropå ”Tesla-svensken” ….

Pionjären Peter Carlsson (se http://climateforlife.se/tesla-svensken-abb-ar-lika-med-sant/) blir inte ensam i Europa! F.d. Thüssen/Krupp-chefen Holger Gritzka har bildat ett än så länge hemligt konsortium i Tyskland bestående av 17 st tyska företag för  en liknande batterifabrik. Peter Carssons skapelse Northvolt lär alltså få sällskap av Holger Gritzkas TerraE-Holding.

Typiska frågeställningar …!

Frågeställningarna är ungefär desamma som för svenska Northvolt! D.v.s. frågorna om finansiering (stora inledande investeringar) och om utveckling av teknik som kan konkurrera med Elon Musks Gigafactory1 i USA och med de stora drakarna i Asien såsom Samsung, Panasonic och LG är dominerande.

Behovet stort …!

Satsningarna i Tyskland och Sverige kan dock aldrig vara fel! Det kommer att behövas mängder av batterikapacitet i framtiden för omställning till det förnyelsebara samhället! Läs även http://climateforlife.se/elbilen-nyckeln-till-framtiden/

Vara med från början …!

Det handlar snarare om att vara med från början! Det blir däremot svårt för aktörer att komma in på marknaden i ett senare skede med tanke på de höga initialkostnaderna! Så! HEJA Peter Carsson och Holger Gritzka ! Go for it!