BILL GATES! – På hal is!

GatesScreenShot

Datageniet som gick vilse!

Bill Gates har gett sig in i kampen om att lösa klimatfrågan! Det handlar inte bara om att tillföra pengar ur ett filantropiskt perspektiv utan även om att påstå att han har lösningen!!! Redan här kan man börja bli misstänksam! Någon som hört uttrycket ”skomakare bli vid din läst”? Hatten av för allt han har gjort vad gäller Microsoft, implementera dess mjukvara över hela världen, tillföra enorma pengar för aids-forskning och bekämpning av fattigdomen i världen! MEN att ge sig in i sakfrågorna i ett helt annat vetenskapsområde är som att sätta rörmokaren till att agera kirurg och börja amputera hejvilt!

Vetenskapligt fusk!!!

Bill Gates hävdar att han har konstruerat ett samband mellan all mänsklig aktivitet på Jorden och CO2-utsläppen! Det är bara det att han har stulit formeln! Formeln som DU ser här ovan är ca 20 år gammal och känd inom vetenskapliga kretsar som ”The Kaya Identity”. Parametrarna i formeln skall uttolkas som P=Jordens population, S= konsumtion av tjänster och varor per person, E=energi per utnyttjad tjänst respektive vara, C=CO2-utsläpp per energienhet och CO2 är den totala mängden CO2-utsläpp.

Gates drar fel slutsats!

Faran med att ge sig in i ett främmande vetenskapligt område är att riskera att slinta med skalpellen (läs kirurgen som skall amputera!). Gates har fokuserat på  E:et i formeln, d.v.s. den s.k. energiintensiteten lika med energiåtgång per konsumerad tjänst/vara! Han hävdar att E måste halveras till 2050!  OCH han hävdar vidare att det krävs vetenskapliga genombrott vad gäller helt nya och tekniskt revolutionerade lösningar för att detta skall vara möjligt! DET är bara det att det är inte sant! Alla som har sin proffession inom energi- och klimatfrågorna vet att E, energiintensiteten, har varit på stadig nedgång med ca 2 % per år sedan 1973. Denna trend bedöms fortsätta åtminstone till 2040!  Att nå en halvering av E till 2050 uppnår man alltså utan vidare med dagens teknik ( och ännu längre med en medveten satsning på energieffektivisering!).

Strid om påvens skägg???

NEJ, NEJ och åter NEJ! Megastjärnor som Bill Gates får stort genomslag i debatten! Faran är att marknaden ”slår sig till ro” och litar på att Bill Gates löser detta! Problemet är att klockan för den globala uppvärminingen tickar allt snabbare! Vi har helt enkelt inte tid att vänta på Bill Gates! En tumregel i sådana här sammanhang är att det tar ansenlig tid, säg minst 20-30  år, för nya tekniska landvinningar att etableras worldwide. Den tiden har vi inte!  Den globala uppvärmningen måste attackeras NU!!!

Big Oil har lyssnat på Bill Gates!

Exxon, världens största oljeexploatör och en av ledarna i utsläppsligan, har redan tagit till sig Bill Gates argument! Deras VD, Rex Tillerson, säger så här om Bill Gates: “there’s no space between he and I” on what the world needs to do about climate change. “We’ve gotta have some technology breakthroughs but until we achieve those, just saying turn the taps off is not acceptable to humanity.”  Fritt översatt: Vänta bara ! Bill Gates löser detta! Tills dess kör vi på som vanligt! Världen behöver vår olja! OBS! Det är inte första gången Exxon försöker dupera omvärlden vad gäller den globala uppvärmningen! Läs mer på http://climateforlife.se/exxon-mobil-under-attack/