Bröd plus öl i cirkel …!

Gammalt bröd från bageriet till öltillverkningen och restprodukter från ölet till bageriet ger en sluten cirkel i det nya konceptet ”Bröd och Malt”!

Var …?

På Nääs fabriker i Lerum! Nääs fabriker med hotell, restaurang, kafé och butiker har öppnat två nya verksamheter! Ett bageri och ett bryggeri! Unikt? Absolut! Det unika ligger i helhetssynen på konceptet ”Bröd och Malt”. Poängen är att gammalt bröd från stenugnsbageriet används i mikrobryggeriet vars restprodukter i sin tur används för brödtillverkningen! Cirkeln är sluten! Enligt VD:n Kristina Christofferson handlar det också om en övergripande helhetssyn på hela verksamheten. Det cirkulära brödet och den cirkulära ölen levereras till dom själva – till hotellet , restaurangen och kaféet, som därmed blir självförsörjande på bröd och öl. Övriga ingredienser för brödet såsom spannmålsprodukter och för ölen såsom humle är dessutom närproducerade. HELHETSSYN var ordet! Bra jobbat Nääs fabriker!!!