Calling EARTH! – We have a problem!

shutterstock_33361513[1]

MEN …, vad gör regeringen Löfven!!!

När dom amerikanska astronauterna anropade basen i Houston så fick dom hjälp med att lösa sina tekniska problem. Regeringen Löfven står inför ett större problem! Klotet brinner och man överväger att kasta mer ved (läs kol) på brasan genom att sälja Vattenfalls brunkol till EPH, ett tjeckisk elbolag som tror på en renässans för kolet.

Inget Houston!

Regeringen Löfven har tyvärr inget Houston att vända sig till! Hittills har regeringen duckat och försökt att gömma sig bakom Vattenfalls ägardirektiv. SPEL FÖR GALLERIET! Om direktiven, mot förmodan, förhindrar en försäljning  är det bara att ge Vattenfall ett tilläggsdirektiv (gjort på en halvtimme enligt juristerna)! Det värsta som kan hända är att Stefan Löfven hamnar i Konstitutions-utskottet! OCH jag skulle vilja se den ledamot som ställer sig upp och kritiserar honom för att han tog sitt ansvar för övelevnaden på allas vårt gemensamma hem – planeten Jorden.

Överlevnad? JO, det är precis vad det handlar om!

Paris-avtalet i all ära, men det räcker inte långt.  Åtagandena i Paris måste skärpas betydligt för att den globala uppvärmningen skall hamna  på en bit under 2 grader. Att sälja brunkolet i Tyskland till en aktör som vill fortsätta att utveckla brunkolet är att göra precis tvärtom. OBS! Sverige blir den sämsta tänkbara förebilden bland de länder, inom den s.k. utvecklade världen som förmodas att gå före.

Kolla kurvan!

STEFAN LÖFVEN! Denna fråga gäller alltså även ditt parti! OCH alla andra partier också för den delen! Miljöpartiet är för länge sedan ”rökt”! MP har jamsat med så här långt, när man i själva verket borde ha satt ner foten för länge sedan. Att jonglera med kolbitar för att vinna billiga politiska poänger och sedan stoppa huvudet i  sanden när det ”brinner” till är bara TRAMS!!! STEFAN LÖFVEN! Notera att du hamnar på den blåa kurvan här nedan! Denna position innebär i praktiken att livet på Jorden, som vi känner det idag, hotas till följd av havsvattennivåhöjning på flera meter, utbredd torka och en enorm migration där dagens nivåer med 60 miljoner människor på flykt bara är en västanfläkt! HUUUUGGHHHA! MEN! STEFAN LÖFVEN! Du har fortfarande chansen att hamna på den gröna kurvan!

TILL ALLA ER SOM LÄSER DETTA!

Sprid denna information och DU ger metaforen ”A small step for man, but a giant leap for mankind” ett ansikte! Regeringen sitter just nu och bereder ett beslut i den här frågan. Så alla röster mot en försäljning räknas!

graphical-summary-1024x785[1]