Fejkfläsk till Kina …!

Impossible Foods planerar att göra en inbrytning på den kinesiska marknaden med fejkfläsk!

Växtbaserat …!

Enligt Bloomberg News planerar det amerikanska företaget Impossible Foods, som är i branschen växtbaserat, alternativt kött, att göra en inbrytning på den kinesiska marknaden med fejkfläsk! Bakgrunden är att Kina är världens största köttmarknad (28 %) i kombination med att den dagliga köttkonsumtionen i Kina består av 60 % griskött. OCH! Just nu råder det brist på griskött i Kina till följd av svinpest i importländerna i Afrika och priserna stiger! En inbrytning i Kina skulle bli ett lyft för branschen (just nu 1 % av världsmarknaden) enligt Impossible Foods VD Pat Brown. Anm. Denna typ av initiativ är kritiska om vi skall klara 2-graders-målet! OBS! Traditionell köttkonsumtion är en av ”Big Five” d.v.s. en av de fem största källorna till växthusgasutsläppen!