I Babusjkan! – VEM där???

Snaran dras åt ….!

Spekulationerna kring kopplingarna mellan Trumps presidentvalkampanj och ryska ekonomiska intressen har accelererat! Inte minst sedan  FBI-chefen James Comey i kongressförhör förra måndagen bekräftade officiellt att FBI utreder de eventuella kopplingarna. Det handlar med all sannolikhet i slutänden om fortsatt exploatering av världens oljeresurser. D.V.S. helt på tvärs mot Paris-avtalet! Frågan är nu!  VEM gömmer sig i babusjkan???

Exxon/Rosneft ….!

Sedan tidigare har det spekulerats kring ett stoppat oljekontrakt mellan amerikanska Exxon, världens största oljebolag, och Rysslands läs Putins motsvarighet Rosneft. Kontraktet handlar om oljeprospektering i den ryska delen av Arktis, värt 5000 miljarder SEK. Kontraktet stoppades av Obama-administrationen 2014 till följd av Rysslands annektering av Krim-halvön. Trump kan ha lovat, enligt spekulationerna, att bryta dessa sanktioner som en ”gentjänst” för att Putin infiltrerade valkampanjen.

Försäljning av Rosneft ….!

En ytterligare graverande detalj i de misstänkta kopplingarna är  försäljningen av ca 20 % av Rosneft till en utländsk köpare i väst via ett bolag registrerat på Cayman-öarna för ca 100 miljarder SEK. Köparen har inte tillkännagetts officiellt! Beloppet är en nätt summa, som skulle lösa en del av Rysslands nuvarande budgetproblematik. Oljeinkomsterna har ju sinat sedan både ”Obamas” och EU:s sanktioner! Var kommer dessa pengar ifrån?  Exxon? Trump? Tips till FBI!  FOLLOW THE MONEY!!!