Klimatkriget i Vita Huset!

Möte om Paris-avtalet uppskjutet ….!

I förra veckan, samtidigt som representanter för FN:s länder träffades i Bonn för att finna en väg framåt för Paris-avtalet efter 2018, blev mötet om huruvida USA skall stanna kvar i avtalet uppskjutet en andra gång på kort tid. Enligt administrationen skall man nu avvakta tills efter G7- och G20-mötena på Sicilien i slutet på maj. Det är uppenbart att det pågår ett ställningskrig i frågan i Vita Huset!

Två läger…!

Enligt uppgift tillhör chefen för landets ”Naturvårdsverk”  EPA (Environment Protection Agency), Scott Pruitt, och Vita Husets chefsstrateg, Steve Bannon, de största belackarna medan ”Secretary of state” (utrikesministetn), Rex Tillerson, och ”Secretary of energy” (energiministern), Rick Perry, favoriserar att stanna kvar i avtalet.

Blod tjockare än vatten …?

Var Trump står är väl ingen som vet! Frågan är om han inte går på favoritdottern Ivankas och svärsonen Jared Kushners linje d.v.s. att stanna kvar. Ivanka har ju tidigt förklarat efter presidentvalet i november 2016  att hon och Kushner kommer att göra klimatet till sin profilfråga.  Läs mer om Ivanka och klimatet på http://climateforlife.se/ivanka-trotsar-pappa/