Ur led är naturen …!

Björnarnas livscykel har hamnat ur balans!

Vaknat …!

Nu när Coronakrisen tar allt fokus är det lätt att andra kriser som klimatkrisen kommer i skymundan! Sorry! Klimatkrisen är kvar och pågår för fullt! Ett litet tecken. men dock, på att naturen är ur led till följd av klimatförändringarna! Björnarna har vaknat! Minst en månad för tidigt!

CBS News …!

Enligt CBS News i veckan rapporterades från flera naturparker i USA, Kanada, Finland och Ryssland att ”nallarnas” livscykel är ur balans!! Bakgrunden är den milda vintern! Enligt CBS News meteorolog Jeff Berardelli så har medeltemperaturen i Europa från december till februari varit 6 grader (!) högre än normalt. OCH vintern i Moskva ha inte varit så mild sedan 1891: O.s.v….!

Lex Corona …!

Är det något som den nu pågående Coronakrisen har visat så är det att världssamfundet är kapabelt att hantera globala kriser som pandemier med dramatiska och kraftfulla åtgärder! Läxan från den nu pågående krisen bör vara ”Yes we can” för att citera en f.d. amerikansk president! Låt oss mynta ett nytt begrepp, Lex Corona, för den fortsatta hanteringen av klimatkrisen!

Samma men olika …!

Klimatkrisen och Coronakrisen är förvisso två olika sorters kriser, men konsekvenserna är ack så allvarliga i båda fallen! Skillnaden är att den ena visar sig med full kraft och den andra genom en mängd olika varningsklockor som med ”nallarna” i USA, Kanada, Finland och Ryssland! MEN båda är faktiskt akuta och kräver kraftfulla verktyg, dock icke från samma verktygslåda!

Planeten Jorden och homo sapiens behöver tas om hand både på kort och lång sikt! Yes we can!