AJ, AJ, AJ! – CO2 slår rekord!

Mauna Loa i förra veckan ….!

Vissa rekord är inte till för att slås! På Hawaii och dess Mauna Loa Observatory uppmättes i förra veckan det största värdet på CO2-halten i atmosfären hittills! 410 ppm (ppm=andelen CO2 i atmosfären, ppm=parts per million). Sedan mätningarna började på Mauna Loa 1958 har CO2-halten ökat med 42 %.

Fortsätter att öka ….!

OCH den fortsätter att öka! Den har inte varit så hög på Jorden på 3 miljoner (!) år. Då, i mitten av den s.k. Pliocen-perioden, var Jordens medeltemperatur ca 3 grader högre och havsnivån 15-25 meter högre! OCH det vetenskapliga sambandet mellan CO2-halten och den globala uppvärmningen har varit känt i 150 år! Vår egen vetenskapare Svante Arrhenius formaliserade sambandet redan 1898! Läs mer på http://climateforlife.se/alexander-graham-bell-visselblasare/.

Cyniskt spel av Trump…!

VEM kan misstolka kurvan ovan???  Endast någon med dold agenda kan blunda för dessa empiriska och vetenskapliga fakta! Läs! President Trump och hans skräckkabinett! Vita huset sätter, sannolikt helt medvetet, planeten Jorden på spel för att , som man tror, uppnå kortsiktig ekonomisk vinning. Okunskap eller cynism? Döm själv! Dom vet självklart vad det handlar om! Alltså ren och skär cynism eller skall vi säga  en idag okänd högre form av terrorism??? Det handlar faktiskt i förlängningen om utrotning av vår egen art – Homo Sapiens!!! LITA INTE PÅ DENNE MAN!