Frankrike går före …!

Frankrike går före och kopplar stödåtgärder under och efter coronapandemin till klimatomställningen!

Vive la France …!

Frankrikes regering har beslutat att bistå AirFrance med ett stöd på 7 miljarder euro! Som motprestation kräver regeringen att AirFrance blir världens mest klimatvänliga flygbolag genom en rad åtgärder! Den kanske allra tuffaste! AirFrance får inte konkurrera med tåget på inrikes sträckor där restiden med tåg är under 2 timmar och 30 minuter! Dessutom gäller krav på förnybart flygbränsle, förnyelse av flygplansflottan och minskning av utsläppen med 50 % till 2030. MYCKET BRA!

MINDRE BRA …!

Sverige och Danmark fegar ur! De båda ländernas regeringar ger SAS en kreditgaranti på 3,3 miljarder utan motkrav på klimatåtgärder, vilket uppenbart strider mot de båda Klimat- och Miljöministrarnas uppfattning och uttalanden! Lyssna till Miljö- och Klimatminister Isabella Lövin! Citat! ”Efter den akuta krisen när vi ska bygga upp ekonomierna igen har vi varken råd eller tid att göra fel vägval. Grön återhämtning måste vara i centrum för de satsningar som görs”. Slutsats! Ingen ordning och reda ”i huset”!

Vid återstarten efter coronapandemoin är det inte läge att stoppa huvudet i sanden och återgå till ”Business as usual” utan stöd och stimulanspaketen MÅSTE kopplas till klimatomställningen!