Hört talas om ön DOMINICA?

En liten ö i Karibien…!

På kort tid har denna lilla ö med ca 70000 invånare drabbats av två superstormar. Först stormen Erika för 2 år sedan. Den förstörde i princip allt på ön (motsvarande ett års BNP enligt Världsbanken). Efter en viss återhämtning kom häromveckan stormen Maria och förstörde allt man byggt upp sedan förra gången.

Varför bryr ”vi” oss inte…!

Att den globala uppvärmningen bidrar till allt kraftigare och allt frekventare extrema oväder råder det ingen tvekan om! MEN varför bryr vi oss inte? Genom media har vi ju dessa naturkatastrofer bildligt talat på armlängds avstånd i våra vardagsrum! Är det för att det inte drabbar oss rent konkret? ELLER gör det?

Flyktingströmmar …!

Faktum är att det gör det! På en plats som Dominica går det inte att leva ett drägligt liv! Människorna måste lämna ön. Precis som 60 miljoner människor som nu är på flykt globalt sett. En stor del av dessa människor är klimatflyktingar! Ett förhållande som inte uppmärksammas tillräckligt av våra politiker och våra media!!! Varför det är så kan man ju spekulera kring!

Kortsiktigt perspektiv …!

Både politiken och media är mycket kortsiktiga! Det gäller att samla röster respektive att sälja lösnummer! Dom är,krasst uttryckt, handlingsförlamade på lång sikt! MEN DU och jag som väljare och konsumenter har alltid valet att reagera! Utan oss kan varken politiken eller media existera! Som individer måste vi ha ett mycket längre perspektiv än politikens mandatperioder eller medias dagsrapportering!   SÅ! Upp med huvudena och säg ifrån! NU!!!