Lyssna på JOHAN ROCKSTRÖM!

vfgp-580x374

Ödesbeslutet är nära…!

Regeringens beslut om Vattenfall och kolet väntas de närmaste dagarna. EN NÅD ATT STILLA BEDJA OM:  Lyssna på professor Johan Rockström! Han är så nära regeringens personlige klimatrådgivare man kan komma! Dessutom lär han ha Stefan Löfvens öra!

Johan Rockström, Stockholm Resilience Center ….

”Sverige och Tyskland har allt att vinna på att nu gå ut politiskt och säga: Paris innebär en  fossilfri värld. Det innebär att vi måste stänga ner brunkolsverksamheten i Tyskland. Det betyder förstås inte att den måste stängas ner över en natt, utan tvärtom, den skall stängas ner på ett socialt ansvarsfullt sätt, där vi skapar nya jobb och tillväxtmöjligheter. Och det skall ske i samtal mellanden tyska och den svenska regeringen. Sverige är världens miljöföredöme nummer ett. Om inte vi tillsammans med Tyskland klarar miljö och välfärd, då är det svårt att tänka sig att andra länder kommer ta ett större ansvar.”

Nu håller vi tummarna….!

Mer än halva svenska folket, enligt en nyligen genomförd Sifu-undersökning, håller nu tummarna för att regeringen Löfven skall ha besinnat sig och stoppa försäljningen!!! Stefan Löfven har två vägar att gå! Antingen sällar han sig till den tunna skara,  av betydande politiker, t.ex. Obama och Angela Merkel, som vågar utmana kortsiktigt tänkande! Eller så ställer han sig i skamvrån och blir utskrattad och hånad av världsamfundet för att han som representant för världens miljöföredöme nummer ett (jo, Sverige ligger etta enligt en färsk internationell undersökning) plötsligt har ”glömt” allt som heter Paris-avtal, den egna blocköverskridande energiuppgörelsen etc. Stefan Löfven! ”Take your pick!

12227633_10153153888361680_2783147578216862224_n[1]

 

Sverige och Tyskland har allt att vinna på att gåut politiskt och säga. Paris– Sverige som miljöföredöme nummer ett i världen, och Tyskland som världens fjärde största ekonomi och det land som genomför världens viktigaste energiprogram, energiewende, kan nu skicka en signal till världen och säga: ”Vi orkar inte Paris. Vi klarar det varken ekonomiskt eller utifrån jobben. Vi tror inte på innovationskraft”.– Sverige som miljöföredöme nummer ett i världen, och Tyskland som världens fjärde största ekonomi och det land som genomför världens viktigaste energiprogram, energiewende, kan nu skicka en signal till världen och säga: ”Vi orkar inte Paris. Vi klarar det varken ekonomiskt eller utifrån jobben. Vi tror inte på innovationskraft”.– Sverige som miljöföredöme nummer ett i världen, och Tyskland som världens fjärde största ekonomi och det land som genomför världens viktigaste energiprogram, energiewende, kan nu skicka en signal till världen och säga: ”Vi orkar inte Paris. Vi klarar det varken ekonomiskt eller utifrån jobben. Vi tror inte på innovationskraft”.

Sverige som miljöföredöme nummer ett i världen, och Tyskland som världens fjärde största ekonomi och det land som genomför världens viktigaste energiprogram, energiewende, kan nu skicka en signal till världen och säga: ”Vi orkar inte Paris. Vi klarar det varken ekonomiskt eller utifrån jobben. Vi tror inte på innovationskraft”.