”110 %” (!) klimatsäkrade …!
Svenska burgarkedjan MAX , som tog bort stavelsen ”ham” tidigare i år 2018 för att signalera att burgaren både kan vara vegetarisk och innehålla andra köttsorter än oxkött som t.ex. fisk och kyckling, har genom VD:n Richard Bergfors meddelat att MAX kommer att vara positivt klimatsäkrade (110 %) mycket snart!
Firar 50 år …!
Burgarkedjan, som startade i Gällivare 1968, firar sin 50-årsdag nu på torsdag den 14 juni genom att lansera ett 110 % klimatsäkrat koncept!
HUR?
Man kommer att gå igenom hela värdekedjan för alla sina produkter ”från jordsbruksmark till tallrik” och säkra att hela processen blir koldioxidneutral (t.o.m. personalens och kundernas transporter tas med i analysen) genom att använda förnyelsebar energi, olika återvinningskoncept såsom att recirkulera frityroljan jämte att erbjuda fler vegetariska och veganska alternativ. För att komma upp i 110 % och nå de sista 10 procenten kommer man att satsa på att köpa koldioxidkrediter för satsning på trädplantering via den skotska klimatprojektaktören Plan Vivo. Heja MAX! Godaste burgaren i stan …!