Mr Bond

Har DU ambitionen att bli klimatsmart och inte vet var DU skall börja! Gör som CFL:s egen DOER –  Mr Bond/Nils A Bond! Vad Mr Bond gör kan DU göra! Han hoppas kunna inspirera DIG till att också bli en ClimateDoer! DU kan bekanta DIG ytterligare med Mr Bond via följande länk http://climateforlife.se/inspireras-av-mr-bond/  I länken beskriver han sina utgångspunkter, sitt klimatledarskap och ambitionen att utmana såväl etablissemanget som DIG som enskild individ. 

 

2 reaktioner på ”Mr Bond”

 1. Hej, jag fick nyss din länk av Hans Ahlström, en fritidshusgranne från Skåre.
  Jag har just för första gången bläddrat climateforlife-sidorna och är entusiastisk och imponerad!
  I fjol besökte jag ITER i Provence, som verkar vara på god väg mot fusionskraft. Deras förhoppning är att det ca. 2050 ska kunna byggas sådana kraftverk i stor skala.
  Om detta lyckas, är vi väl så nära en ”quick fix” på de globala uppvärmningsproblemen och diverse föroreningsproblem etc. som man kan komma.
  Det är kanske dags att fundera på de geopolitiska konsekvenserna om priset för energi dramatiskt sjunker, inte att förglömma alla andra förändringar som kan följa.
  Så min fråga: finns fusionskraft som ett möjligt alternativ på din karta?
  Skånska hälsningar,
  Hans

  1. Ja, fusion finns på min karta! Men nu pratar vi 20 till 30 år framåt. Under mellantiden måste CO2-utsläppem minskas drastiskt genom effektiviseringar och övergång till idag teknologiskt kända och etablerade lösningar inom sol, vind, vatten och fissionskraft. Vid sidan av ITER, som är en experimentreaktor med statsunderstöd, så förekommer det ett relativt stort antal privatfinansierade initiativ i Nordamerika med sikte på att bygga kraftverksprototyper alltså närmre själva slutmålet. Dom bygger på lite andra principer än tokamak-lösningar som ITER. Några av dessa är General fusion i Vancouver, Helion i Redmond, Tri Alpha etc

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

You can do it!