Elbilarna räddar världen …!

”Batterisamhället” …!

När livslängden på elbilarna är slut kommer batterierna att kunna återanvändas i stationära applikationer! Kapaciteten på batterierna har kanske gått ner till 70 %, men det är helt OK  för t.ex. lagring av el i elnäten! I en värld alltmer dominerad av sol och vind för elproduktion blir lagring av el viktig! Nota bene! Då solen inte skiner respektive vinden inte blåser blir batteriernas ”andra liv” viktiga! SLUTSATS!  Den elbilsrevolution som nu sker inom bilindustrin kommer att rädda världen!

Elbilsrevolutionen …!

Elbilar använder redan idag mer litiumjonbatterier än konsumtionselektronik sett i det globala perspektivet! OCH enligt analysfirman BNEF:s prognos (Bloomberg New Energy Finance) kommer efterfrågan på batterier till elbilar att stiga med en faktor 25(!) till 2030. OCH vidare enligt BNEF! Elbilar kommer att utgöra minst 50 % av nybilsförsäljningen senast 2040!

Bilindustrin …!

Bilindustrin har sett denna utveckling i sina framtidsscenarier och sitter just nu och räknar på detta! Hur stort värde kommer batterierna ha i sitt nästa liv? OCH kan ”vi” prisa in detta i våra nybilspriser redan nu? Detta är frågor som mycket snart kommer att få betydelse för prissättningen på nya elbilar. D.V.S. vi närmar oss med stormsteg den punkt där elbilarna rent prismässigt kommer att bli billigare än motsvarande fossilbilar!

VW …!

Se på VW, som ju har mycket att jobba på efter att den s.k. dieselskandalen briserade 2015! VW har i dagarna gått ut med det kraftfulla budskapet att ”vi skall priskrossa konkurrenterna med våra elbilar”! Baserat på den nya elbilsplattformen MEB kommer VW redan nästa år att komma ut med en elbil i golfklassen med prislappen 25 000 Euro! OCH flera billtillverkare är på gång! TIPS! Nästa gång DU skall köpa bil! Köp en elbil så räddar DU samtidigt världen!