USA och KINA godkänner! – HISTORISKT!

1-wzB_viYcSE_MlU39sr9-ww

Parisavtalet på väg att godkännas!

I helgen godkände/ratificerade USA och Kina klimatavtalet från Paris i december 2015. Denna STORA och HISTORISKA händelse inträffade i samband med helgens G20-möte i Kina ( G20 =de tjugo största ekonomierna). USA och Kina, som är de stora utsläpparländerna, har nu lagt grundstenen för att Parisavtalet skall bli officiellt och få en reell verkan för alla FN:s 196 länder.

VAD händer nu?

Att USA och Kina nu har godkänt avtalet kommer med all sannolikhet att innebära att vi innan årets slut kommer att kunna uppfylla de övergripande villkoren i avtalet! För att avtalet skall gå igenom gäller att minst 55 länder motsvarande mer än 55 % av utsläppen måste godkänna avtalet inom ramen för sina respektive parlamentariska processer. I detta nu är godkännandet uppe i ca 40 % av utsläppen baserat på 25 länders godkännande!

Bara slutet på början…..!

MEN du och jag får inte slappna av. Avtalet anger bara ramarna! Det är DU och jag som skall skapa innehållet! Följ climateforlifes MOTTO:  ”Alla måste ta små steg i rätt riktning hela tiden”!!! Det finns anledning att påminna om Winston Churchills bevingade ord: ”Detta är inte slutet, det är inte ens början på slutet, kanske slutet på början”