BREAKING NEWS! – FN dribblar med siffrorna!

DESINFORMATION på hög nivå!!!

I fredags tillkännagav UNFCCC:s (United Nations Framework Convention of Climate Change) generalsekreterare Christiania Figueres att med inlämnade bidrag, INDC:s, för minskning av växthusgaser till 2030 är ”vi” på spåret mot 2,7 grader till sekelskiftet. Media runtom uppfattade detta som mycket positivt och att vi nu kommer att klara 2 grader med lite ytterligare ansträngningar.

En hund begraven!

DET är bara det att här ligger en hund begraven. Media har övertolkat Figueres uttalande! I själva verket är vi på väg mot 3, 5 grader! Kolla kurvorna nedan!

graphical-summary-1024x785[1]

Hur hänger detta ihop?

Jo!  Figueres uttalande bygger på en hel del antaganden om vad som skall hända efter 2030 t.ex att utsläppsminskningarna skall fortsätta minst i samma takt . Sådant kallas för önsketänkande! Eller vad sägs om en väldigt jordnära liknelse! Säg att jag bestämmer mig idag för att gå ner 5 kg på 6 månader. Fantastiskt! Då är jag ju riktig slimmad om 1 år om jag fortsätter i samma takt! Hör ni hur orimligt det låter! Jag har ju inte ens börjat min viktsminskning! Läs mer på: http://thinkprogress.org/climate/2015/11/03/3718146/misleading-un-report-confuses-media-paris-climate-talks/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=cptop3