Egna myndigheten mot regeringen LÖFVEN!

sand-head-e1442955908669[1]

Regeringens klimatpolitik är orealistisk!

Finanspolitiska rådet, dv.s. statens egen myndighet, kom med sin rapport ”Svensk finanspolitik” nu i veckan. Ett av områdena som får kritik är regeringens klimatpolitik. Den är orealistisk! Citat:tora globala utmaningen för att stoppa klimatförändringarna är att minska utsläppen från kolkraft på ett kostnadseffektivt sätt. Svensk klimatpolitik bör inriktas på åtgärder som direkt eller indirekt bidrar till en utfasning av kolanvändningen i världenVi bedömer att den stora globala utmaningen för att stoppa klimatförändringarna är att minska utsläppen från kolkraft på ett kostnadseffektivt sätt. Svensk klimatpolitik bör inriktas på åtgärder som direkt eller indirekt bidrar till en utfasning av kolanvändningen i världen.

Vi bedömer att den stora utmaningen för att stoppa klimatförändringen är att minska utsläppen från kolkraft på ett kostnadseffektivt sätt. Svensk klimatpolitik bör inriktas på åtgärder som direkt eller indirekt bidrar till en utfasning av kolanvändningen i världen.

HALLÅ! Läs! Stoppa försäljningen av Vattenfalls brunkol till tjeckiska EPH, som verkar för en ny kolrenässans! Frågan är hur länge regeringen kan stoppa huvudet i sanden och gömma sig bakom Vattenfalls s.k. ägardirektiv. Till sist måste väl ändå verkligheten komma ifatt!

Vi bedömer att den stora globala utmaningen för att stoppa klimatförändringarna är att minska utsläppen från kolkraft på ett kostnadseffektivt sätt. Svensk klimatpolitik bör inriktas på åtgärder som direkt eller indirekt bidrar till en utfasning av kolanvändningen i världen.