Från CO2 till mat …!

VD:n för Green-On Annette Granéli och teknikchefen Andes Lorén visar stolt upp sina ”gröna” matfettsprodukter!

El, CO2 och vatten …!

Det Göteborgsbaserade foodtech-företaget Green On gör livsmedel inom fett- och mejeriområdet av el, CO2 och vatten! Magin baseras på kemi och en produktionsprocess på hög teknologisk nivå! Det handlar om livsmedel såsom ost, yoghurt, kakfyllning, choklad, creme cheese m.m. Fördelarna är uppenbara! Det krävs ingen djurhållning, inga bekämpningsmedel och inga gödningsmedel! Det ger minskad användning av kokos- och palmolja och sparar därmed regnskogar! Det behövs en begränsad användning av färskvatten! Verksamheten har hittills bedrivits i en utvecklingsfas. MEN företaget är nu moget för att ta nästa steg genom samarbete med stora, etablerade livsmedelsaktörer såsom svensk/danska AAK och en tysk respektive fransk mejerijätte! HEJA Green On!