GREENWASHING gånger två!- VW och Vattenfall!

vw-wob[1]

Svårt att missa VW-fusket!

Ingen kan väl under den senaste veckan ha undgått att VW under flera år genom fusk har försökt att göra bilarna grönare än vad de är. För den som eventuellt har missat det! Var lugn! Det kommer att fortsätta att skrivas spaltmetrar om detta flagranta fusk!

MEN, Vattenfall och Regeringen fuskar också!

Även om Vattenfall och brunkolen i Tyskland tillhör den mer subtila formen av ”Greenwashing” så är det icke desto mindre precis vad det är! Läs mer på http://climateforlife.se/vattenfall-herrelos-farkost-pa-oppet-hav/ och på http://climateforlife.se/breaking-news-tickande-miljobomb/!

Sensmoral!

Kalla saker och ting för vad de är! Verkligheten kommer alltid ikapp! I VW:S fall blir konsekvenserna omedelbara och mycket ekonomiskt kännbara! I Vattenfalls och Regeringens fall handlar fusket om politik och ett försök att dupera svenska folket. Konsekvensen blir förlorat förtroende, vilket lär kosta både pengar och röster. Läxan på det personliget planet är att DU och jag och alla andra måste vara betydligt mer vakna som konsumenter! TÄNK på det nästa gång DU köper bil, byter elleverantör etc ! Whatever! Konsumentents makt är stor på en öppen och transparent marknadsplats. OCH transparensen skall man alltså inte ta för given!!!