Regeringen Löfven och Vattenfall utmanar Paris-avtalet!

shutterstock_33361513[1]

Vattenfalls brunkolsbeslut!

Tidigare i veckan beslutade Vattenfalls styrelse att man säljer brunkolsverksamheten till tjeckiska EPH. OBS! Detta bolag  tror på en kolrenässans i Tyskland till följd av landets beslut att avveckla kärnkraften. Dom spekulerar tydligen i att Tyskland inte menar allvar med att också avveckla kolet där brunkolet är först ut. Goodbye Paris! Mycket utmanande när vårt gemensamma hem planeten Jorden praktiskt taget är ”on fire”! Vattenfall lämnar i och med beslutet bollen till regeringen Löfven för ett slutligt och avgörande beslut s.k. ägarsamordning.

Mängder av frågetecken …!

Hela beslutet är för övrigt kantat av mängder av frågetecken! Vad är EPH:s verkliga avsikter med verksamheten? Suga ut vad man kan och sedan lämna tyska staten i sticket med en alldeles för hög CO2-nota? Eller att lämna med en enorm städnota till tyska staten för att avveckla verksamheten och återställa naturen ?  Hur mycket får Vattenfall betalt eller rättare sagt betala? På presskonferenserna efteråt lades tjocka dimridåer ut med hänvisning till de finansiella konsekvenserna för Vattenfalls kvartal 2! Men HALLÅ! HUR TYDLIGT ÄR DET??? Finns uppenbarligen något som stinker rejält i uppgörelsen! Så här fortsätter det! Hur ser kopplingarna ut mellan de tre tjeckiska miljardärer som står bakom EPH ut vad gäller brevlådeföretag, korruption? Etc, etc, etc.

Sist men inte minst….!

Hur ser kopplingen ut till Paris-avtalet? Jo, miljön och den globala uppvärmningen nämns inte med en stavelse varken av Vattenfall eller regeringens representant Mikael Damberg på presskonferensen. Indignationen över Vattenfalls beslut och regeringens hittillsvarande hantering är stor över hela världen! Vår egen världskändis på klimat- och miljöområdet, Johan Rockström, kommenterar beslutet tillsammans med med Bill McKibben, mannen bakom en av de mest tongivande klimatsajterna 350.org , och Naomi Klein, författare och världskänd klimataktivist, i SvD/Näringsliv.

Rockström m.fl ! Stoppa vansinnet!

CITAT från SvD/Näringsliv 18/4 2016: ”Ratificeringen av Parisavtalet påbörjas bara om några dagar inom FN. USA, Kina med flera andra länder, däribland Sverige, kommer att skriva under denna färdplan för en hanterbar framtid för mänskligheten på Jorden. Att med ena handen göra detta och med den andra tillåta fortsatt kolexpansion är inte förenligt med vad människor i världen behöver eller förväntar sig. Hoppas innerligt att den svenska regeringen och riksdagen tar ansvar och stoppar detta vansinne!” Från denna bloggs , climateforlife, sida utmanar vi nu DIG! Sprid budskapet till DINA nätverk att vansinnet måste stoppas! OCH att det är dags för regeringen Löfven att sluta med att stoppa huvudet i sanden!

sand-head-e1442955908669[1]