MR BOND INSTALLERAR SOLCELLER – Del5


 

shutterstock_114957853-256x171[1]

Mr Bond producerar solel!

I förra avsnittet ”Mr Bond installerar solceller – Del4” valde Mr Bond leverantör. Nu är solcellerna på plats! I tisdags 2015-09-08, kl 1709 fasade Mr Bond in på det svenska riksnätet! NÖJD? Ja, absolut! Känslan att bidra till klimatomställningen är mycket bra! Han tycker att han har visat att installation av solceller är ett realistiskt alternativ om det finns fysiska  förutsättningar i form av tillgänglig takyta i söderläge.

Tjänar pengar från Dag 1!

OCH han fortsätter att hävda att han tjänar pengar från dag1! Investeringen har ett bestående värde! Det handlar om ”branding” av både Mr Bond och hans fastighet. Läs mer om detta något oortodoxa synsätt på http://climateforlife.se/mr-bond-installerar-solceller-del2/! Där framgår att han enbart behöver ta hänsyn till finansieringskostnaderna, vilka uppvägs av intäkterna med bred marginal!

Mr Bond och beställarrollen!

Mr Bond valde ju att handla upp solcellerna som en totalleverans/turnkey, vilket har visat sig vara rätt strategi. Mr Bond har därmed som beställare haft en enkel resa! Att installera solceller innehåller en hel del både tekniska och administrativa moment, vilka nu har tagits hand om av leverantören.  Under 2-3 månaders tid efter beställningen har Mr Bond fått se pusselbitarna komma på plats. Under tiden som solcellerna tillverkades (inga hyllprodukter precis) kunde leverantören göra alla förberedelser alltifrån kontakter med den lokale s.k. nätleverantören, berörda myndigheter etc till leverans av material av olika slag och förberedande montage m.m.

Dagen D!

Så tisdagen 2015-09-08 var alltså den stora dagen! Mr Bond fick sina solceller monterade och infasade på det svenska riksnätet.  Allt PÅ EN ENDA DAG! Enligt Mr Bonds prognos kommer han med den aktuella installationen på ca 70 m2 solceller att producera ca 12000 kWh per år motsvarande fastighetens halva behov!  Kolla följande bildserie ” från ax till limpa”! Lägg särskilt märke till elmätaren som är redo att registrera den allra första kilowattimmen!

IMG_0754

IMG_0760

IMG_0759